„Lady i Aziz aga“ – knjiga o velikom čovjeku i humanisti

Promocija knjige „Lady i Aziz aga“ dočekana je sa velikim nestrpljenjem čemu svjedoči zaista impresivan broj Brčaka koji su svojim prisustvom uveličali predstavljanje ove knjige.

Knjigu je napisala profesorica Mirjana Đapo, inspirisana životnom filozofijiom, načinom života i svestranošću Aziza Šehovića. Đapo kroz knjigu nudi „dio duše Aziz age“, prenosi njegovu životnu filozofiju, protkanu humorom, te nostalgiju za nekim prošlim vremenima.

Promocija knjige bila je izuzetno uspješna i dobro prihvaćena među brčanskom publikom i prijateljima Aziza Šehovića. Promociju je moderirala Alma Kajević a knjigu su Brčacima predstavili autor Mirjana Đapo, predsjednik Književnog kluba „Pablo Neruda“, profesor Hamzalija Hodžić, nekadašnja novinarka i književnica Biba Mujačić, a učešće je uzela i profesorica Esma Banda pročitavši ono što je napisala u dijelu knjige namijenjenom prijateljima Aziza Šehovića.

Aziz se u svom maniru zahvalio svima koji su doprinijeli da knjiga dođe do svojih čitalaca, bilo pisanom rječju, fotografijama, promocijom ili moralnom podrškom. Dosta je onih koji su s radošću dočekali promociju knjige što govori koliko je Aziz omiljen u svom gradu, koliko dobrih i plemenitih djela je učinio kako na pomoći drugima tako i na odličnoj promociji grada kroz svoj Konjički klub „Djeca vjetra“, nemjerljivom ljubavlju s kojom pristupa svemu što radi, poput organizacije odlaska na Ajvatovicu koja je njegovom predanošću poprimila mnogo šire razmjere.

Promociju knjige svojim prisustvom uveličala je i Vesna Hadžić, sjajna interpretatorka najljepše bosanske pjesme, počastivši posjetioce predivnim sevdalinkama.